Tre Gode Grunde til at Købe en Brugt Bil Lige Nu

Normalt overvejer vi først at anskaffe os en anden bil, når den vi kører rundt i, ikke længere opfylder vores behov ordentligt. Det kan eksempelvis ske i forbindelse med, at man har et nyt barn på vej, og derfor har brug for flere siddepladser i bilen. Det kan også være at den bil man kører i efterhånden er blevet så slidt, at den volder en masse problemer. Måske har bilen svært ved at starte om vinteren, eller den skal hele tiden sendes på værksted. Der kan være mange forskellige grunde til at vi føler os nødt til, at udskifte den nuværende bil med en anden.

Men er det egentligt den rigtige strategi? De fleste tænker ikke rigtigt på det som en strategi, men bare ”sådan som man nu engang gør”. Ingen køber en ny bil før det bliver nødvendigt. Men hvorfor egentligt ikke? Ville de ikke være meget underligt hvis det bedste tidspunkt at sælge din nuværende bil, og købe en anden, også tilfældigvis er det tidspunkt, hvor din gamle bil ikke længere opfylder dine behov? Det er ikke en strategi der giver dig de optimale muligheder for at sælge din brugte bil for flest mulige penge, eller til at køb brugt bil til en god pris. Det er udelukkende det tidspunkt hvor du er tvunget til at gøre begge dele.

Hvis du i stedet går strategisk til værks, så kan du lave nogle rigtigt gode handler. Det kræver ikke engang særligt meget arbejde. Brug 5 minutter en gang om ugen på at tjekke annoncerne i avisen og på internettet. Hold øje med hvad der sker på markedet for brugte biler: er der mange eller få til salg for tiden? Er priserne højere eller lavere end de plejer at være? Det behøver ikke være en dybdegående analyse: du vil hurtigt kunne danne dig en fornemmelse af, hvad der sker på markedet for tiden.

Det er præcis hvad jeg har gjort på det seneste, og det har resulteret i, at jeg lige nu ser det som et perfekt tidspunkt at købe en brugt bil. Hvorfor så det, spørger du nok?

Det handler om, at vi lige er kommet igennem en længere periode, hvor det var moderne at købe nye miljøvenlige biler. Det var blevet et status-symbol at have en bil med lavt brændstofforbrug eller som kørte på el. Så folk købte ny bil, selvom behovet reelt ikke var der, og solgte deres gamle bil (som ellers var i helt fin stand) på brugtmarkedet.

Det er grunden til, at jeg eksempelvis kan finde en Nissan Qashqai brugt, der ser ud som om den er helt ny. Den tidligere ejer ville med på den grønne bølge, og solgte derfor en bil i perfekt stand.

Det virker til, at denne bølge er ved at dø ud, og at det er gået op for folk at det ikke er specielt miljøvenligt unødigt at øge efterspørgslen på produktionen af nye biler. Så nu er efterspørgslen på brugte biler begyndt at indhente det store udbud. Vi er altså i et vendepunkt lige nu: du kan finde brugte biler til rigtigt lave priser, og behøver kun at holde på din nuværende bil en måned eller to, for at kunne sælge den til en fornuftig pris!

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry