Sund mund uden paradentose

Vi vil alle gerne have en sund mund, men hvis vi slækker på den gode mundhygiejne og indtager sukkerholdige sager, så kan det koste dig den sunde mund og i stedet sætte dig i en situation, hvor du skal håndtere det der kaldes for paradentose.

Mangel på grundig mundhygiejne kan resultere paradentose

Sygdommen paradentose er noget der rammer rigtig mange danskere. Den kan findes i munden og kommer sig oftest af at der er slækket på den grundige mundhygiejne og manglende tjek hos tandlægen, som bør ligge som en rutine hos alle men opretholdes af de færreste.

Det er typisk at paradentose rammer personer der godt kan have en tendens til en sød tand. Hvis man ikke sikrer at munden bliver grundigt nok rengjort efter indtag af søde sager, kan det medvirke til at de bakterier der er i munden, får lov til at efterlade det der kaldes for plak.

Fra plak til tandsten og så begynder det at gå hurtigt. Når først der er kommet tandsten langs tandkødet, vil det ikke længere være let at rengøre tænderne til bunds ved almindelig tandbørstning. Det er derfor oftest sådan at man får fjernet tandsten ved en rensning, når man skal til det sædvanlige tandlægetjek.

Tandkødsbetændelse er starten til paradentose og bør behandles hurtigst

Kommer man ikke til tandlæge og får fjernet disse tandsten, så forværres situationen ganske enkelt for hver gang der slækkes på mundhygiejnen igen. Til sidst risikerer du at der opstår blødning fra dit tandkød når du børster eller i nogle tilfælde når du spiser noget. Det er de tegn der kendetegner en typisk tandkødsbetændelse.

Tandkødsbetændelse er starten til at udvikle paradentose. Heldigvis går de fleste endelig til tandlægen når der opstår tandkødsbetændelse og med en god omgang rensning og behandling heraf, kan man komme godt tilbage til en hverdag med en sund mund igen.

Der findes dog også de personer, der mener at de nok selv skal kunne håndtere en omgang tandkødsbetændelse og derfor ikke får bestilt en tid til tandlægens vigtige rensning. Det er her hvor der desværre opleves at det kan være svært at komme helt tilbage til den sunde mund igen og at der så kommer det der kaldes for begyndende paradentose.

Dårlig ånde kan komme fra råd i munden

Begyndende paradentose kan give dig en dårlig ånde og det skyldes at der er tale om at der faktisk sker en form for råd omkring dine tænder. Bakterierne vil angribe så længe de har grobund og så længe de er til stede, vil paradentosen udvikle sig. Det vil sige at dine knogler omkring tænderne stille og roligt bliver spist af bakterierne.

Hvis først at bakterierne får ordentlig fat og udviklingen er nået dertil at knoglerne er ved at være helt væk omkring tænderne, sker der det at tænderne begynder at blive løse, da de på trods af deres ellers lange rødder ikke længere har noget at holde fast i. Når du først er nået til dette stadie, er der ikke længere tale om begyndende paradentose, men om paradentose der skal behandles hurtigst.

En grundig undersøgelse hos din tandlæge med et røntgenfoto vil afsløre hvor slemt det står til og om der er nogle tænder der står til at redde. Hvis situationen har fået lov til at spille sig ud, er den sidste løsning at udskifte alle tænderne hvilket godt kan lade sig gøre, men som enhver bør undgå at satse på, for de ægte tænder er værd at passe på med en sund mund.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry