Sådan Serverer Restauranterne Friskbagt Brød på 20 Minutter

Jeg er en af de personer, der elsker at spise morgenmad ude i byen. Jeg ved godt, at de fleste andre foretrækker at kunne tage det stille og roligt om morgenen. De trykker snooze et par gange på vækkeuret, og får så kæmpet sig ud af sengen i sidste øjeblik. Det efterlader dem med lige akkurat nok tid til at smide noget brød i brødristeren, eller hælde noget mælk på deres cornflakes. En simpel omgang morgenmad, der primært har til formål at give dem nok energi til at komme igennem dagen. Det er ikke specielt lækkert eller spændende, men det er nemt og hurtigt.

For mig ser dagen noget anderledes ud. Jeg går altid i seng rimeligt tidligt dagen inden, så jeg kan komme ekstra tidligt op om morgenen. Jeg trykker ikke Snooze: i stedet har jeg en omgang iskaffe stående klar i køleskabet, hvis det skulle være en af de morgener, hvor jeg har lidt svært ved at komme ordentligt i gang. Med koffein i blodet er jeg så klar til at angribe dagen. Jeg tager et koldt bad, hvilket sparer mig for den tid det tager at vente på, at vandvarmeren kommer i gang, og det giver mig også noget ekstra energi. Før de fleste andre mennesker får kæmpet sig ud af sengen er jeg allerede klædt på og på vej ud af døren. Jeg har 4 spisesteder i mit nærområde, som jeg på skift tager hen til for at spise morgenmad. Jeg elsker at mine morgener aldrig er helt ens: jeg skifter omgivelser, bestiller forskellige slags mad, og har af og til korte samtaler med nye flinke mennesker. Det er en fantastisk måde at starte dagen på.

Det førte da også til, at jeg fik chancen for at lege detektiv. Jeg var nemlig ofte en af de allerførste kunder der mødte op til disse restauranter. Når jeg bestiller min morgenmad, så er køkkenet altså lige åbnet, og tjenerne informerer mig altså om at jeg godt kan forvente at skulle vente 15-20 minutter på min mad. Eftersom jeg altid ankommer i god tid, er det ikke noget problem for mig overhovedet.

Men når man så sidder der, en skøn Mandag morgen, og får serveret noget lækkert friskbagt brød efter bare 20 minutter, så kan man godt begynde at undre sig. Jeg ved at restauranten lige er åbnet – hvordan i alverden kan de nå at bage brød på bare 20 minutter? Det gav ingen mening for mig. Og alle 4 restauranter var i stand til at gøre det.

Så jeg begyndte at lege detektiv, og spurgte nysgerrigt ind til, hvad deres hemmelighed var. Det viser sig, at stort set alle restauranter benytter sig af såkaldt bake off brød. Det er altså frossent brød, som er næsten færdigbagt henne hos en brødgrossist, og som så bare skal færdigbages hos restauranten. Det er noget der kan klares på blot 20 minutter, og som resulterer i den fulde oplevelse af, at spise friskbagt brød.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry