Sådan Forbereder du Boligen til Salg Hvor som Helst

Når man står overfor at skulle sælge sin bolig, så har man rigtigt mange forskellige ting at se til. Enhver der nogensinde har stået i den situation har hurtigt fundet ud af, at det slet ikke kan lade sig gøre uden en god notesbog og en kalender, man hele tiden holder øje med. Man skulle jo tro at det er en simpel proces: man tager nogle gode billeder af boligen, smider dem op på en hjemmeside, og så kommer der nok én og køber den på et tidspunkt, ikke? Sådan er det med mange andre ting man sælger brugt. Men det er lidt noget andet, når det handler om køb og salg af bolig.

Jeg har for nyligt guidet nogle par igennem processen med at sælge deres bolig i både Kolding og i Vejle, og jeg tænker at mange andre der står i samme situation kunne nyde godt af de råd, som jeg gav til disse par. Jeg er ikke selv fra nogen af disse byer, så det gav mig nogle unikke udfordringer, og det er lige præcis løsningen af disse der kan komme dig til gavn.

En af de første ting man helt generelt skal have på plads når man sælger en bolig er, at sikre at der er blevet udfærdiget en energirapport og en tilstandsrapport. Det er lovpligtigt, med meget få undtagelser, at kunne præsentere energirapporten og boligens energimærke til dem køber af boligen. Tilstandsrapporten er der typisk ikke lovmæssigt krav til at du skal kunne fremstille, men det er de færreste boligkøbere der er villige til at købe noget ”som beset” uden sådan en professionelt udfærdiget rapport. Det er også værd at bemærke, at du som sælger hæfter for eventuelle fejl og mangler i boligen op til 10 år efter salget er gennemført, hvis du ikke har tegnet en ejerskifteforsikring – og sådan én kan du ikke tegne, uden at få lavet en tilstandsrapport før salget.

Da jeg ikke selv er fra byerne kunne jeg jo ikke rigtigt bruge de byggesagkyndige jeg allerede kender. Men det var ikke noget problem: hvis man søger efter Energimærke Kolding på Google, så kommer der hurtigt nogle gode muligheder op. Ligeså nemt var det at finde en bygningssagkyndig til at lave tilstandsrapporten i Vejle: her var det bare at søge efter Tilstandsrapport Vejle. Det er selvfølgeligt værd at undersøge markedet og vælge nogen, som man stoler fuldt ud på kan udføre et godt arbejde til en fornuftig pris.

Når du har disse to dokumenter klar, så er du godt klædt på til at sælge boligen. Det kan typisk være en god idé at sætte dig rigtigt godt ind i både energirapporten og tilstandsrapporten, så du kan løse eller forbedre nogle af de ting, der er nævnt. Det kan nemlig ofte gøre det betydeligt nemmere at sælge boligen, og kan ofte godt betale sig i forhold til den højere pris, du så kan sælge til.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry