Et dybere kig på Montepulciano: Italiens bedst bevarede hemmelighed?

Når det drejer sig om italienske vine, er der kun få druer, der har den samme historiske historie som Montepulciano. Denne unikke røde druesort er blevet dyrket i det centrale Italien siden mindst det 14. århundrede og er nu en af de mest populære vine i Italien og i hele verden. Lad os tage et dybere dyk ned i Montepulciano, og hvorfor den er blevet så populær.

Montepulciano-druer

Montepulciano-druen er en gammel druesort, der er blevet dyrket i det centrale Italien siden mindst det 14. århundrede. Det er en sort af Vitis vinifera med mørk hud, hvilket betyder, at den giver rødvin med dyb farve og intens smag. Druens navn er ikke relateret til den toscanske by Montepulciano, som blev opkaldt efter dens popularitet; i stedet stammer det sandsynligvis fra latinske ord, der betyder “bjerg” og “sort” – en henvisning til den mørke farve på dens bær.

Typer af vine fremstillet af Montepulciano-druer

Montepulciano-druer bruges til at fremstille flere forskellige typer vin, herunder Rosso di Montepulciano (en lys rødvin), Vino Nobile di Montepulciano (en intens rødvin) og Abruzzo DOC (en blandet rødvin). Rosso di Montepulcianos er frugtagtige, lette vine, der ofte drikkes unge, mens Vino Nobile di Montepulcianos er mere komplekse og strukturerede vine, der kan lagre i flere år. Abruzzo DOC’er har en tendens til at være mørkere og mere fyldige end deres modstykker. Alle tre typer kan både ledsages af mad og nydes alene.

Smagsstoffer og karakteristika

Montepulcianos har typisk aromaer og smag af brombær, kirsebær, blommer, tobak, læder, jordnærhed, tjære, sort peber og krydderier som muskatnød eller lakrids. De har også en tendens til at have moderate tanniner og et højt syreindhold, der giver dem en behagelig balance i munden. Afhængigt af hvor de er dyrket, og hvordan de er lagret (hvis de overhovedet er lagret), kan disse vine også vise noter af vanilje eller egetræ fra fadlagring.

Uanset om du er på udkig efter noget let, men smagfuldt eller noget mere robust med komplekse lag af kompleksitet, er der helt sikkert en Montepulciano-type, der passer perfekt til dine præferencer. Med dens lange dyrkningshistorie i det centrale Italien kombineret med dens alsidighed, når det gælder om at kombinere med mad eller drikkes alene – for ikke at nævne dens dejlige aromaer og smagsoplevelser – er det ikke underligt, hvorfor denne gamle druesort er blevet en af Italiens mest elskede vine! Så hvis du ikke allerede har prøvet den endnu, så gå ud og find dig nogle lækre Montepulciano i dag!

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry