Vi kender det allesammen. Vi skal have gæster til morgenmad, og vi vil egentlig gerne imponere dem med noget lækkert, der får deres munde til at løbe i vand. En croissant er et lækkert stykke morgenmad. De smager ikke bare himmelsk, men dufter af fransk skødesløshed og livsnydelse. Men det er ikke lige let at bage dem selv.
Hjemmelavede croissanter
Herunder kan du finde en opskrift på, hvordan du laver de perfekte croissants.
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 40 g sukker
- 10 g salt
- 40 g gær
- 125 ml mælk
- 125 g smør
- 1 æg
- 1 spsk. vand
Fremgangsmåde
- Bland hvedemel, sukker, salt og gær i en skål.
- Varm mælken op til ca. 37 grader. Smelt smørret i mælken.
- Hæld mælkeblandingen over melet og rør det sammen til en dej.
- Ælt dejen i 5-10 minutter.
- Rul dejen ud på en meldrysset overflade.
- Smør et lag smør på dejen.
- Fold dejen sammen.
- Rul dejen ud igen.
- Smør et lag smør på dejen og fold den sammen igen.
- Rul dejen ud igen.
- Smør dejen med æg og vand.
- Brug en skarp kniv til at skære dejen i 12 lige store stykker.
- Læg dejen på en bageplade med bagepapir.
- Lad dejen hæve i 30-60 minutter.
- Bag dejen ved 200 grader i 8-10 minutter. Efter et par timers hårdt arbejde, måske et par mislykkedes forsøg, og et eventuelt nogle eder og forbandelser, kan du nu nyde din hjemmelavede croissant med lidt hjemmerørt chokoladesmør eller marmelade. Hvis du er heldig. Eller også kan du snyde dig til en lækker croissant og i stedet servere en bake off croissant.
Hvorfor vælge den nemme løsning?
Croissanter er en lækker spise, men også et stykke kompliceret bagværk. Hvorfor bruge hele morgenen på at svede i dit køkken, når du kan få den samme lækre, smørbagte smagsoplevelse – og stadig imponere dine gæster – uden den store indsats. Hvis du ikke bruger tid på at bage dine egne croissanter, kan du bruge tiden på at få gjort klar til noget andet. Kaffen, det perfekte stykke tilbehør, eller måske lægge lige det sidste touch på dit hjem.
Konklusion
Du kan vælge at bage dine egne croissanter. Det vil nok tage en del øvelse og rigtig lang tid, men så har du også et stykke bagværk, der vil imponere selv de mest kræsne gæster. Du kan også bruge din sparsomme tid på noget andet, og vælge et lækkert bake-off alternativ. Den samme lækre smag, uden alt besværet.