5 Gode Råd til når du maler

Mange tager malerkosten fat, og maler selv, når boligen skal opgraderes. Det er dog ikke sådan, at de fleste er udlærte malere, og det er en grund til, at det er et eget fag. Der er heldigvis meget man kan lære, hvis man vil have et godt resultat. Her kan du læse mere om maling og få 5 gode tips til at male.  

Vælg den rigtige maling 

Det er afgørende, hvilken maling man vælger, når man skal male derhjemme. Der er stor forskel på både udseende og kvalitet, når man skal finde maling. Flugger Maling, er en af de mest anerkendte malingsproducenter, og producerer maling i svært høj kvalitet til alle behov, uanset om du skal male stue eller vådrum.  

Lav godt grundarbejde 

For at få et flot og ensartet resultat, er det essentielt at man laver godt grundarbejde, inden man går i gang med at male. Det handler om at forberede de overflader man skal arbejde med, for at give de bedste mulige betingelser for, at malingen sidder fast og lægger sig pænt. Det første du skal gøre, er derfor at spartle hul og pudse ujævne overflader, så du får et godt resultat. 

Rengør området godt 

Det er også svært vigtigt, at man rengør det område man skal male godt, inden man går i gang. Det giver ikke bare en frisk følelse, men også et glattere underlag. Du kan rengøre med universalrengøring, men hvis der er vandskolder og nikotin, kan man formale med spærrende maling.  

Mal loftet først 

Det er vigtigt, at man maler i rigtig rækkefølge, når man skal male. Det er faktisk sådan, at det er en god ide at male loftet som det første. Derefter kan du gå i gang med væggene, men også her er der nogle regler for, hvordan man skal gøre, for at få det bedste mulige resultat.  

Mal vådt i vådt 

Du skal ikke begynde på den næste væg, mens den anden tørrer. I stedet skal du male vådt i vådt og færdiggøre èn væg ad gangen. Du skal altså ikke vente til du har tør maling, men male, mens malingen stadig er våd, det giver det bedste resultat.  

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry